utorak, 4. veljače 2014.

Dobrodošli na moj blog!

Pozdrav!Ja sam Julijana i imam 35 godina.Živim u okolici Požege.
Već mjesecima čitam razne kreativne blogove o šivanju i to me potaklo da i sama napravim jedan takav blog..Inače sam po struci krojač i volim šivati ali,priznajem,nisam baš neki veliki znalac.Ipak bih voljela svoja iskustva podjeliti s vama jer mislim da će mi to pomoći da moji radovi budu bolji,jer ako me neko prati i promatra,više se potrudim.Ujedno i sama pratim tuđe radove i iskustva pa tako dodatno učim.Uvijek sam voljela šivati ali je u mom životu bilo razdoblja kad nisam radila gotovo ništa.Kad su djeca bila manja(četvero njih)jednostavno nisam imala vremena a ni volje za svoje hobije.Palila sam mašinu samo kada je bilo nužno popraviti potrgani rajfešlus ili skratiti neku zavjesu.Sada se stanje popravilo,djeca su veća,idu u školu pa jednostavno imam više vremena za sebe.Već godinu dana eksperimentiram sa lakšim odjevnim predmetima i odlučila sam odsad pa nadalje te svoje male eksperimente podijeliti sa vama pa da vidim kritike,komentare i sugestije onih možda malo iskusnijih od mene.
Prije nekoliko dana sam svojoj najdražoj djevojčici sašila ovu jednostavnu haljinicu!                                      



Tkanina je pletena,idealna za zimske odjevne predmete. 

Iskrojila sam je služeći se Kristininim tjelesnim mjerama i jednom njenom ljetnom bluzom bez rukava.
Najprije sam sve to na papiru nacrtala i odredila dužinu kroja,zatim sam prenijela na tkaninu i izrezala oblik.Zbog prevelike rastezljivosti tkanine za šivanje sam koristila sitniji cik-cak bod. 
Za one koji ne znaju cik-cak bod je idealan za šivanje elastičnih materijala jer onemogućava pucanje konca prilikom nošenja,oblačenja i svlačenja odjevnog predmeta.I  nemojte prilikom sastavljanja dijelova tkaninu koja je jako elastična natezati pod papučicom stroja,nego je samo lagano držite i gurajte pod papučicu. 
Jedino ako na donjem rubu suknje ili haljine baš želite dobiti valoviti izgled,e onda je maksimalno razvlačite dok porubljujete cik-cak bodom.
Jednostavno i brzo za napraviti,idealno za početnike u šivanju!


3 komentara:

  1. Dobrodošla Julijana! Drago mi je da si se odlučila da napraviš blog, jer blogovanje je i korisno i zabavno.

    Ja sam uvek volela da šijem, ali nikad nisam naučila. Na žalost, tako je, ali evo, blogujući, nailazim na razne savete, trikove, ljude koji to vole da rade.
    Sviđaju mi se tvoji radovi, sve sam ih pogledala. Torbica za tablet je lepa, ćeka će je , verujem, sa uživanjem nositi, a uvek se mogu dodati neki drugi detalji i osvežiti izgled.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja oduvijek volim šivati ali sam ponekad znala biti lijena,zato vjerujem da će me ovaj blog poticati da radim i usavršavam svoje znanje

      Izbriši
  2. Čestitke na blogu i drago mi je da napokon imaš malo vremena za sebe. :) Radujem se tvojim radovima i sigurna sam da ću svašta naučiti od tebe, već jesam iz dosadašnjih postova. samo naprijed. :)

    OdgovoriIzbriši